15. tammikuuta 2020

Geelilakkaus kotona

Kynsilakka, geelilakka, geelikynnet, rakennekynnet... Näitä termejä riittää vaikka kuinka paljon kynsiharrastuksessa ja monella saattavat sanat mennä sekaisin niistä puhuessa. Mutta itse tiedän tällä hetkellä vain kynsilakoista ja tämän postauksen verran geelilakoista. Postauksessa olevat linkit ovat vain teitä varten, en itse hyödy linkeistä millään tavalla ja tämä postaus on kirjoitettu omasta tahdosta ja mielenkiinnosta.

Pohjustuksena vieraileville lukijoille, olen harrastunut luonnokynsille kynsilakoilla koristelua aikalailla 8 vuotta. Se on ollut epäsäännöllisen säännöllistä mutta tämä kynsikoristeluharrastus on mulla se "aivot narikkaan" toiminta työn ohessa. Rakennekynsiä en kunnolla ole koskaan käyttänyt tai tehnyt mutta Kiara Sky Dip Powder tekniikkaan olen tutustunut viime vuonna ja sillä satunnaisesti myös kynsiäni suojannut ja paikkaillut. Mutta palataanpa aiheeseen eli geelilakkaukseen.

Bluesky geelilakka-aloituspaketin sisältö
Olen nyt hetken tutustunut Bluesky tuotesarjan geelilakkoihin, joita löytyy Kynsilakkataivaasta eli CesarsShopista. Bluesky -sarja on eläinkokeeton, vegaaninen ja 7-free eli siitä ei löydy seitsemää tyypillisintä haittakemikaalia. Heidän sarjaan kuuluu myös kaikki välineet (mm. viilat, siveltimet, uuni), aineet (mm.cleanser- ja poistolaput, kynsinauhaöljy) ja myös rakennekynsien tekemiseen tarvittavat tuotteet. Myös tavallisia kynsilakkoja löytyy.

Näin tavallisena tallaajana geelilakan ja kynsilakan ero on siinä, että geelilakka täytyy kovettaa LED- tai UV-lampun avulla jokaisen lakkakerroksen välissä. Geelilakalla voi lakata niin omalle luonnonkynnelle tai rakennekynnen päälle. Se on helppo poistaa sille tarkoitetulla poistoaineella.

Bluesky aloituspaketin geelilakat Musk pink, Pillar box red, Black pool, top coat ja base coat sekä 24W LED-lamppu.

CesarsShopin verkkokaupassa on hyvät, yksinkertaiset ohjeet ja brändin omat opetusvideot kuinka näillä tuotteilla saa itselle tehtyä geelilakkauksen. Näitä ohjeita seuraamalla tein myös itselleni kynnet. Olen myös swatchannut aloituspakkauksen geelivärilakat. 

Bluesky gel polish Musk pink. 2 kerrosta. 
Kynsilakkataivaasta löytyy valmis geelilakka aloituspaketti, mikä sisältää kaiken tarvittavan kynsien tekemiseen: LED-lamppu, viilat, alus- ja päällyslakan, 3 värilakkaa (nude, punainen ja musta) sekä cleanser puhdistuslappuja. Aloituspaketin hinta on 89€ joka lähes koostuu jo pelkästään lakkojen hinnasta jos erikseen ostaisi. Lamppu tulee melkeenpä kaupan päälle.

Aloituspakkauksen lisäksi suosittelen hankkimaan myös kynsinauhatyöntimen, sekä myöhempää varten geelilakkauksen poistoon esim. Blueskyn poistolappuja tai Konadin Soak-off Gel Removerin. Kynsinauhaöljyä ei myöskään kannata unohtaa. Mikäli lakkauskäsiala on yhtä epävakaa niin kuin allekirjoittaneella, suosittelen sivellintä kynsinauhojen siistimiseen. Itsellä käytössä tällä hetkellä vino Moyran sivellin

Bluesky gel polish Pillar box red. 2 kerrosta.

Ajattelin kirjoittaa myös tähän yksinkertaiset ohjeet kuinka tämä koko homma menee luonnonkynnelle.

Aloitetaan tärkeällä pohjatyöllä. Ihan ensimmäisenä käsien huolellinen pesu!
1. Viilaa kynsi haluamaasi pituuteen ja muotoon.
2. Kynsinauhojen siirtäminen kynnen pinnalta pois. Tähän suosittelen itse metallista kynsinauhatyönnintä.
3. Viilaa hellävaraisesti pehmeällä bufferilla (isoin luku viiloissa) kynnen pinnasta karheampi (kiilto pois) ja pyyhi jollain sudilla pölyt veks. Mitään ylimääräistä ei saa jäädä kynnen pinnalle, koska lakkauksesta tulee muuten epätasainen ja pysyvyys huononee.
4. Pyyhi kynnet kertakäyttöisellä cleanser puhdistuslapulla. Pohjatyö ovat valmis.

Bluesky gel polish Blackpool. 2 kerrosta. 
Geelilakkauksen tekeminen
1. Lakkaa kynnelle yksi kerros base coattia eli aluslakkaa. Tärkeä on myös laittaa kynnen päähän reunan yli jokaisella lakkauskerralla! Koveta aluslakka LED-lampun alla 60s.  Lakatessa on tärkeää pitää mielessä, ettei kerroksista tule liian paksuja ja kynsinauhat pysyy puhtaina.
2. Lakkaa valitsemallasi geelilakalla kynnelle ohut kerros. Koveta lampun alla jälleen 60s. Toista tämä 1-3 kertaa riippuen kuinka peittävän haluat lopputuloksen olevan.
4. Laita lopuksi kerros top coattia eli päällyslakkaa, joka suojaa värilakkaa ja antaa kauniin kiillon. Koveta jälleen lampun alla 60s.
5. Pyyhi kynnen pinnasta tahma pois kertakäyttöisellä cleanser-lapulla.
Geelilakat jäävät aina kovettamisen jälkeen tahmaiseksi mutta tahmaisuus pyyhitään pois vasta lopuksi, sillä se auttaa kerroksia "kiinnittymään" toisiinsa.
4. Geelilakkaus on valmis. Vielä laitat tipat kynsinauhaöljyä niin hyvä tulee!


Geelilakkauksen poisto
1. Viilaa geelilakkauksen pintaa vain sen verran, että kiilto (top coat) on lähtenyt pois.
2. Riippuen mikä tuote sulla on hankittuna poistoon. Mun esimerkit:
- Blueskyn poistolapussa laita kynsi kuoren sisään, irroita ulkopuolelta liimapinnasta suojakalvot ja taittele kuori tiukaksi kynnen ympärille. Anna poistoaineen vaikuttaa 10min eteenpäin riippuen lakkaukseen tehtyjen kerrosten määrästä.
-Konadin Gel remover: kostuta esim. vanulapun palanen aineella ja aseta se kynnen pinnalle foliotupon/konadin "sormiklipsun" sisään. Anna poistoaineen vaikuttaa 10min eteenpäin riippuen lakkaukseen tehtyjen kerrosten määrästä.
3. Poista käärö kynnen ympäriltä ja huomaat geelilakan pehmentyneen. Avusta lopuksi irroittamista esim. kynsinauhatyöntimella, tikulla tai jollain muulla apuvälineellä. Jos geelilakka ei irtoa helpolla, jatka liotusta.
4. Pese kädet ja laita vielä tipat kynsinauhaöljyä kynsille :)

Bluesky cleanser wipes and removal wraps.


Omia huomioita ja vinkkejä muille:
-Huolehdi, että suljet joka lakkakerroksen kärjestä huolella. Muuten kuultaa läpi.  Unohtui nimittäin swatcheja tehdessä välillä tämä, kun en kynsilakkojen kanssa ole opetellut tätä tekemään ollenkaan.
-Muista pyyhkiä tarvittaessa ylimennyt lakka siveltimellä sekä cleanserilla pois ennen kuin laitat kätösen lampun alle.
-Geelilakkausta poistaessa, malta pitää poistoaineet kynsillä, äläkä mene rapsuttelemaan väkivalloin pois!
-Blueskyn omat kertakäyttöiset cleanserlaput on ihan BEST!

Toivottavasti en ihan puutaheinää jossain kohdissa puhunut. Saa ja pitää korjata väärät tiedot, jotten vastaisuudessa kerro vääriä asioita. :)

Ps. Satu CesarsShopista kertoi, että näitä aloituspakkauksia on tulossa tammikuun lopulla lisää. Mutta jos haluat varata itsellesi sellaisen etukäteen, soita liikkeeseen :) 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti