17. tammikuuta 2014

Mitäs mieltä Dolce Gustosta?

Joululahjapostauksen sain jonkin tasoisen toiveen, että tekisin erikoispostauksen Nescafén Dolce Gusto Piccolosta. Ja lupailin toteuttaa tämän, kun laitteeseen on tutustuttu paremmin. Nyt on koittanut se aika! Teen kaksi postausta asiasta: tähän postaukseen kirjoittelen itse laitteesta ja toisen postauksen sisältö kertoo makukapseleista. Kakkososaan Joonas joutuu osallistumaan myös ja kertomaan oman mielipiteensä osasta juomista, kun itse en tykkään kahvista :D Minähän tosiaan vastustin tämän turhakkeen ostoa pitkään, ajatuksella sillä, että ite en tykkää kahvista, mutta tällähän pystyy tekeen vaikka mitä :P Ja enkä mä tätä lopuksi itelle/meille muka ostanukaan vaan Joonakselle :p


Miksi juuri Dolce Gusto? Ostin tämän lahjaksi edullisen hinnan ja pienen kokonsa vuoksi. Meidän keittiöön ei mahdu oikein mitään ylimääräisiä, isoja vempaimia, joten tämä oli paras vaihtoehto senkin vuoksi. Jouduttiin ostamaan lipasto keittiöön, jotta pöytätilaa jäisi ruoanlaittoa ja leipomista varten. 

Millainen Piccolo on käytössä? Pahaäänisyyden voisi sanoa ensimmäisena. Olin kyllä lukenut, että kahvikoneet (ainakin Nescafén) ovat pahaäänisiä, mutta silti se ääni yllätti :D Eikä kahveja kannata ainakaan tämmöisissä betonibunkkereissa tehdä keskellä yötä. Muuten tämä on osoittautunut helppokäyttöiseksi, kun juoman tekemisestä on tullut jo rutiini. Ja tämä on nopea tapa saada lämmin tai kylmä erikoisjuoma aikaseksi.
 Käynnistä, odota, nosta lippa, laita kapseli sisään, lippa alas ja väännä vivusta kahdesti. Sammuta.

Mitä huonoa kahvikoneessa on? Suurimmaksi (yleiseksi) vaikeudeksi on osoittautunut veden annostelu. Vesikanisteriin pitää itse mitata juomaan tarvittava vesimäärä. Toki voi laittaa enemmänki ja arvioida mukiin laskeutuneen nesteen mukaan oikean juomamäärän. Joissain juomissa käytetään kahta kapselia yhteen juomaan, se vaikeuttaa vedenannostelun pysäyttämistä oikeaan kohtaan. 
Mutta tämäkin asia on täysin opeteltavissa ja tottumuskysymys. Meidän ensimmäisissä juomissa oli lähes aina liikaa vettä. Varsinkin jääcappucinon läpi vesi maistuu helposti, kuin myös kaakaon. Pari kertaa kun juoman on tehnyt aina samanlaiseen mukiin, oppii tekemään juuri täydellisen juoman.

Kuvasin yksipäivä videon, kun valmistin jääcappucinon. Äänijuttuja mä en osaa muokkailla (poistaa ja lisätä), joten tää video on täysin naturelli sen osalta :D Toivottavasti tämä antaa teille jonkinlaista osviittaa siitä, miten kone toimii :)


Nyt haluan tietää, kuinka monella on tämä Nescafeen kahvikone? 
Vai onko teillä Pauligin versio? Käytättekö kahvikonetta päivittäin?
Vai haluaisitteko itselle tälläistä ollenkaan?