15. tammikuuta 2015

Haaste: Kuivamarmorointi

Tyhmäminätyhmäminätyhmäminä... Valitsin nimittäin melko vaikeen torstaihaasteen aiheen! Kuivamarmointi voi kuullostaa helpota, kun ei tarvitse veden kanssa läträtä. Mutta kyllä mä uittaisin sormiani vaikka kuinka monta kertaa mieluummin vedessä kuin yrittäisin sormen pinnalla tehdä jotain kuviontia! Se menee mun mielestä käsinmaalausalueelle, jota en hallitse ollenkaan. Mä lisäksi valitsin meille yhdeksi väriksi oranssin, koska sitä teki sillä hetkellä mieli kynsille. Sen jälkeen päähän tuli idea, että haluaisin tehdä oranssin päälle mustalla ja valkoisella sydämiä tällä kuivamarmorointi tyylillä... Hulluhan mä olin! Ei kuule tullut kuuloonkaan kun lakkoja sain kynnelle.

Kokeilin kahdelle swatchtikulle miten se homma lähtis toimimaan ja millä työkalulla mun kannattais ryhtyä tekemään kuvioita. Kokeilin ohutta sivellintä pitkänä ja lyhyenä sekä dotting toolia. Lyhyt ohut sivellin kävi mulle tähän pyörökuviointiin parhaiten.


Lakoiksi valitsin kaksi Essencen lakkaa: 186 Polka holga ja 132 Break through. Mulla ei oo mitään aavistusta vieläkään miten tää homma oikeesti toimii. Mulle ei ollut mitään hyötyä muista kuvista taikka videoista mitä löysin. Niinpä laitoin yhden oranssin kerroksen päälle vierekkäin samaista oranssia ja violettia. Ei nyt näytä mitenkään nätiltä, joten seuraavalle kerralle yritän tehdä paremmat lakkavalinnat sekä erilaiset kuvioinnit. Näistä kynsistä on hyvä lähtä kehittymään ^_^ Täältä voit käydä katsoo miten Marina on onnistunut tämän kertaisessa haasteessa :)

Vesi- vai kuivamarmorointi?

28 kommenttia :

 1. Ihanaa tietää että en ole ainut, jolla ei onnistu lakkaukset parhaiten.:) Mut on nuo paljon paremman näköset ku yhet ja ainoat mun tekemät kuivamarmoroinnit.. :D Jos ois iihan pakko päättää kumpi mieluummin, nii valitsisin silti kuivamarmoroinnin. Mulla se saattaisi silti onnistua paremmin ja se ei oo niin aikaavievää kui vesimarmorointi. Laiskuus paistaa läpi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, ettei muillakaan onnistu aina niin hyvin! :D Mä syytän tässä nyt selvästi lakkoja vaikka eiköhän se oo vika kynnen ja lakkapullon välissä ;)
   Mä en osaa sanoo tuohon onko tämä kuivamarmorointi vähemmän aikaa vievempi kuin vesimarmorointi. Tässä hommassa saa mun mielestä olla ajallisesti tarkempi :D

   Poista
 2. Mulle ei tullu pieneen mieleen kokeilla siveltimen kanssa :D Ihanat värit sulla näissä on ja mullakin oli ensin ajatuksissa vetää musta oranssit mutta kaikki muuttui :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle dottarilla meni helposti niin, että tuli uria. Silläkin kuitenkin pitää uudemman kerran kokeilla vähän eri tyylillä :) Mustaoranssit ois ollut nätit ♥

   Poista
 3. Oi, ihanan värinen marmorointi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hyvää sentään näissäkin kynsissä - värit :) Kiitos Mari!

   Poista
 4. Oih, tosi hienot! Hyvin oot mun mielestä kuviossa onnistunut, kun toi kuivamarmorointi nyt vaan on kaikkea muuta kun helppoa ja yksinkertaista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! :D Ihanan kannustavia ootte <3

   Poista
 5. Noihan on ihanat!! Tosi hyvin onnistuneet! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva lakkaus :) Pitäisi ehkä itekkin uskaltautua kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Suvinen, kaikkea pitää kokeilla - ainakin kaksi kertaa ;)

   Poista
 7. Mun silmiin nää näyttää kyllä kivoilta. En oikein tiiä mikä näistä tekee niin erityisen kivat (oisko värimaailma), mutta joka tapauksessa onnistuneet nää minusta on. :)

  VastaaPoista
 8. Kuivamarmorointi on kyllä aivan hävyttömän vaikeeta. Oon onnistunut siinä tasan kerran enkä uskalla yrittää enää uudestaan :D Näissä on kyllä ihanat värit!

  Senkin vielä sanon, nyt kun viimein muistin lisätä sun blogin lukulistalleni, että sulla on kyllä aivan älyttömän hyvät kuvat. Oon nyt varmaan kolme kertaa käynyt selaamassa Gina Tricot -swatchien välilehden, kun niissä kuvissa vaan kerta kaikkiaan silmä lepää. Ah. Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, huipulla on aina hyvä lopettaa! :D

   Ihana kuulla positiivista palautetta blogista, kiitos Emma siitä! :) Toivottavasti löydät blogin facebook-sivun, sillä sieltä löytyy kaikki swatchit, myös uudet mitä välilehdelle en ole pitkään aikaan lisännyt :) Välilehdellä oli hankaluuksia muokata kuvien järjestystä, joten katsoin fb:n helpommaksi vaikka saatan menettää sitä kautta blogin seuraajia joita kiinnostaa vain swatchit.

   Poista
 9. MIKSI minä löysin tämän blogin vasta nyt? Aivan mahtavia kuvia ja kauniita kynsiä, oijoi! Nämäkin kynnet ovat tosi kivat!

  Ja vastauksena kysymykseen: vesimarmorointi. EHDOTTOMASTI vesi. Mulla ei ole ikinä onnistunut kuivamarmorointi, saan sillä aikaan vain kohonneen verenpaineen ja otsasuonen pullotuksen... ja kaljuja kohtia kynsille. Aaargghhh. Jo kuivamarmoroinnin ajattelu nostaa sykettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että nyt löysit tiesi tänne blogiin. Tervetuloa Papu! :) Toivottavasti viihdyt vastaisuudessakin.

   Mulla vähän samoja oireita yrittää puskea, kun mietin uudelleen kuivamarmorointia. Taitaa olla pahemman luokan sanasairaus :))

   Poista
 10. Mun mielestä nää hienot! En ole eläissäni koittanut kuivamarmoroinita kun vedellä läträäminenkään ei onnistunut. Upeet värit!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Mutta heeei, eihän sitä tiiä vaikka sulta luonnoistuu tämä kuivalla maalla marmorointi paremmin?! Kannattaa kokeilla edes.

   Poista
 11. Kuivamarmorointi on kyllä yllättävän vaikeaa! Olen yhden kerran kokeillut ja aikasmoista taistelua se oli :D Joten mie kallistun kyllä vesimarmoroinnin puoleen.
  Näissä on tosi kivat värit ja muutenkin ihanat kynnet ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hauska päästä nimeään suomibloggareiden joukosta kuivamarmorointimestari :) Eihän sitä tiiä vaikka salaisuus tulee julki piakkoin, kun siinä haastetrion aiheena on myös tää kuivamarmorointi!

   Kiitti Nanne! :)

   Poista
 12. Mää mieluummin kuivana ku märkänä, kiitosta vaan. :D Hienot nämä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha x) pieni repeäminen! Mutta kiitosta! :)

   Poista
 13. Jumalaisen kaunis väriyhdistelmä <3 Ja hyvin onnistunut marmorointi. Kerran koitin pilkuttimella ja hermot mäni kun tuli vaan kaljuja kohtia. Ehkä vielä joskus uskaltaudun kokeilemaan uudestaan ja yritän siveltimillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siveltimellä ei niin helposti pääse pohjaan saakka kuin dottarilla menee. Kuviointi taas voi jäädä vain pintaraapaisuksi. Tiedä kummin on paremmin :o :)

   Poista