5. huhtikuuta 2014

Ruskeahko liukuvärjäys

Viime postauksessa uhkailin tekeväni Opi Brazil kokoelman lakoilla seuraavat lakkaukset. Tämä uhkaus toteutui. Selailin netin syövereistä vähän mallia, mitä kaikkea niillä voi saada aikaseksi ja törmäsin näihin hienoihin liukuvärjäyksiin. Halusin samanlaiset...

Yleensä oon tehnyt liukuvärjäyksen kynnelle tuputtamalla meikkisienellä. Se on ollut hyvä tekniikka, mutta nyt ei lähellä ollut muuta kuin keittiösientä, josta leikkasin pikkuisen siivun. Tämä sieni oli todella huono valinta. Se oli niin iso syinen tai siis ilmava ja kova, ettei liukuvärjäys oikein onnitunut. Lakka ei 'imeytynyt' tähän sieneen vaan jäi inhottavasti pinnalle. En toista kertaa rupea noilla keittiösienillä liukuvärjäystä tekemään. Hyi. Lopputuloksesta tuli epätasainen ja ryppyinen. En kuitenkaan luovuttanut ja vaihtanut sientä parempaan. Tyydyin siis tähän.

Don't Bossa Nova Me Around - I São Paulo Over There - Opi Scores A Goal!
Ja mua ärsyttää, kun en saa pullokuvista oikean värisiä edes muokkaamalla. Tai lähinnä tuo viimeinen pullo tässä tapauksessa. Kynsikuvissa se näyttää kuitenkin oikealta. Pitää kehittää näiden pullojen kuvaamiseen joku oma paikka ja tekniikka. Julkaisen kuitenkin näitä huonoja pullokuvia, jotta lakkauksiin käytetyt merkit ja nimet vähän yhdistyisi ja hahmottuisi mieleen. Helpottaa ainakin mua itseä.

Ja huomasin vasta kuvia muokatessa, että pikkurillistä on karannut pieni niitti ennen kuvien ottamista. :D Mutta eipä se haittaa kun ei nämä kynnet muutenkaan onnistuneet miltään kantilta. Hyihyihyi. Ei mulla muuta!

14 kommenttia :

 1. Miusta nämä on upeat! Värit sopii niin hyvin keskenään yhteen ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) No värien yhteensopivuus on munkin mielestä hyvä :)

   Poista
 2. Mä taas toisaalta tykkään tosta rosoisesta jäljestä. Laita pullokuviin valkoinen tausta, se auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi osata itekin katsoa kynsiä toisesta vinkkelistä :D Nyt kun ajattelen näitä jotenkin vanhan ajan näköisiksi, niin rosoisuus sopii sellaisiin :)
   Ihmekös tuo, jos ennen on pullokuvat ollut oikean sävyisiä :D Täytyy siis palata vanhaan takaisin. Kiitos tästä viisaudesta :)

   Poista
 3. No juu, keittiösienellä ei saa niin sulavaa liukua aikaiseksi, mut mä tavallaan tykkään myös tosta rosoisuudesta. Varsinkin tummempia lakkoja käytettäessä kun se rosoisuus todellakin näkyy. Eli mä tykkään :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Nämä toisesta näkövinkkelistä tulleet kommentit on auttanut muakin hyväksymään nämä vähän paremmin. :)

   Poista
 4. Mun mielestä noi näyttää just hyvälle tuon rosoisuuden ansiosta :) Iskee kyllä muhun :)

  VastaaPoista
 5. Mää aattelin, että sulla on peukalossaki vaan yks niitti ja en kummastellu asiaa yhtää... :D Kivan näkönen tuo sienen aikaan saama efekti kynnellä. Mun silmissä näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei kukaan olis huomannutkaan, jos ei olis maininnut. Pakko oli siitä kirjoittaa, jotta seuraavan kerran muistaa tarkistaa niitit ;)
   Kiitos! :)

   Poista
 6. Keittiösieni on kyllä vähän huonompi vaihtoehto useimmiten, meikkisienellä saa pehmeämmän jäljen. Näissä kynsissä tuo rosoisuus on joka tapauksessa aika kiva, ei yhtään hullummat kynnet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä kaikkee testata, että oppii mitä tapahtuu :) kiitos kovasti :)

   Poista
 7. Jos keittiösienellä tekee niin kannattaa myös vähän kastella ihan vedellä sitä niin ei imase niin paljoa lakkaa sisäänsä ja joistain sienistä tulee sellasta röhnää niin auttaa siihenkin. :) Mulla on vielä käytössä keittiösienen palanen, mutta valmiina odottaa jo paketti meikkisieniä.
  Mun mielestä tuo karkea liuku on ihana, nuo värit korostuu hyvin ! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tota vesitekniikkaa oon käyttänytkin meikkisienen kanssa. :) mutta tuon keittiösienen kans en muistanut/tajunnut :D

   Poista