4. tammikuuta 2017

Värisiksakit

Vinyyleillähän voi oikeasti taikoa vaikka ja mitä. Oon lähiaikoina nähnyt monta videota, missä stencileillä/sabluunoilla on ensin tehty leimausmatolle kuvio, missä sitä voi sitten tuunata esim. värittämällä tai lakkaamalla eri värisiä osioita, joita voi sitten asetella kynnelle. Leimausmatolla olevan kuvion voi tarvittaessa muuttaa decaliksi laittamalla päällyslakan päälle.

Mä tällä kertaa kokeilin tehdä eri värisiä suikaileita, jotka asettelin yksitellen kynsille. Ensin asettelin kolme MiVinyls chevron -stenciliä leimausmatolle, jotka sitten väritin kolmella erillä Picture Polishin lakalla (Gala, Electric dream ja Enchanting). Nostin stencilit pienen hetken päästä pois ja jäljelle jäi vain tarkat chevronkuviot. Tällä tavalla ei mitään reunavuotoja ainakaan mulla tapahtunut mitä yleensä on, kun kynnelle suoraan yrittää väkertää. :) Mä tällä kertaa kokeilin tehdä eri värisiä suikaileita, jotka asettelin yksitellen kynsille. Ensin asettelin kolme MiVinyls chevron -stenciliä leimausmatolle, jotka sitten väritin kolmella erillä Picture Polishin lakalla (GalaElectric dream ja Enchanting). Nostin stencilit pienen hetken päästä pois ja jäljelle jäi vain tarkat chevronkuviot. Tällä tavalla ei mitään reunavuotoja ainakaan mulla tapahtunut mitä yleensä on, kun kynnelle suoraan yrittää väkertää. :) Sillä välin kun väritetyt kuviot kuivui, lakkasin kynnet Dance Legendin Gothic Veilillä. 


Aivan ei mennyt kuin strömssöössä nämä kynnet, sillä liukkaat lakkakaistaleet eivät halunneet millään asettua paikoilleen. Toisaalta jos pohja olisi ollut märkä/tahmainen olisi kaistaleet mennyt piloille ja väkisin vääriin paikkoihin. Tätä tekniikkaa en ainakaan tälläisiin kynsiin taida toista kertaa kokeilla mutta ehkä jotain satunnaisia kuvioita voisin ihan hyvin tehdä toistekin :) 

10 kommenttia :

 1. Oo, mahtava idea tuo chevroneiden valmiiksi tekeminen! Ja tosi hienon lakkauksenkin sait aikaan, ihanat värit ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,mutta työläs :) kiitos Nena!

   Poista
 2. Tosi upeat, itse en ikinä jaksa tälläistä nypräämistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! En kyllä minäkään useammin tälläistä rupiais tekemään. :D

   Poista
 3. Siis miten nä sen matolla teit? Kun eiks jää aukko kun vinyylin ottaa pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu jää aukko ja se on tarkoituskin. Ei tarvi leikellä mitään kun on valmiita kuvioita. Vaikea ehkä selittää, olisi pitänyt ottaa välikuvia asian selventämiseksi :)

   Poista
 4. Oih, onpa nätit kynnet, ihanat ♡

  VastaaPoista