7. syyskuuta 2015

Aakkosten verran faktoja bloggaajasta

Viime aikoina on blogeissa kiertänyt ties mitä haasteita, joissa vastataan kysymyksiin ja kerrotaan itsestä faktoja. Mä tykkään itse kovasti lukea ihmisten vastauksia ja oppia näin "tuntemaan" bloggaajia paremmin. En kuitenkaan itse ottanut osaa näihin kysymyshaasteisiin mutta ajattelin toteuttaa tälläisen - myöskin blogeissa kiertäneeseen - aakkoshaasteen. Eli kirjoitan jokaisen aakkosen kohdalle jotain itsestäni. Joukossa on niin yleisiä kuin vähän oudompiakin ja henkilökohtaisia asioita. Muutamat kirjaimet oli hiukan hankalia keksiä, joten niissä ei tiedon suhteen ole päätä eikä häntää.

Kuvituksena on TOP10 kivoimmista lakoista satunnaisesti valikoidut 5. 

Ateisti. Mä en kuulunut ennen rippikouluikää kirkkoon. Halusin kuitenkin käydä rippikoulun kavereiden kanssa ja minut sitten kastettiin vasta 15-vuotiaana. Kirkkoon/uskontoryhmään kuuluminen ei kuitenkaan tuntunut oikealta, joten erosin reilut 18-vuotiaana pois.
Banaani. Ehdoton lemppari hedelemä ♥ Pienenä oli ihan huippuhyvää herkkua, kun pilkottiin banaani ohuiksi paloiksi ja sitten päälle ripoteltiin vähän nonparelleja. 
Cantaloupe-meloni. NAM! Parikuukautta sitten tutuksi tullut herkku. Ihanan makea naposteltava :)
Dance Legend. Wow Prism - lakkojen myötä oon alkanut ihastumaan hololakkoihin. 
Esiintyminen. Mulla on esiintymiskammo, enkä osaa olla (oudoissa) sosiaalisissa tilanteissakaan täysin oma itseni. Kädet hikovuu, puna nousee varpaista päälakeen hetkessä, sanat alkaa mennä sekaisin jne.
F- eeen keksi mitään.


Gina Tricot'n kynsilakat. Tällä hetkellä niitä löytyy 140 erilaista ja kova hinku olisi löytää lisää puuttuvia sävyjä. 
Hiukset. Tykkään vaihdella hiustyyliä ja -väriä. Puolen vuoden ajan mulla oli pitkät hiukset mitkä sain nutturalle. Sitä ei oo tapahtunut sitten 2006 vuoden jälkeen. Viime viikon (28.8) päähänpiston ansiosta leikkaisn tukkani suosittuun long bob malliin. Värejä mulla on ollut tuhkanvaaleasta mustaan, tyylejä sivukaljusta tasaiseen otsatukkaan ja kaikkea siltä väliltä.
Instrumentit. Kävin melkein koko peruskoulu aikani pianosoittotunneilla. Olen myös käynyt 5-6 vuotta harmonikkatunneilla. Harmonikkakoulu järjesti joka kevät konsertin, jossa opiskelijat saivat esiintyä yksin ja ryhmissä. Soitin myös voittoon yhdessä harmonikkakoulun kilpailussa!
Jippu - pitkäaikainen lempiartisti. Harmi, ettei lähiaikoina ole tullut uutta matskua paitsi featuroi hän Mikaveli - Mitä Ikinä biisissä. Haloo Helsingin Ellillä on myös sellainen ääni, jota voi kuunnella vaikka kuinka. Myös Idolsin voittanut Mitra kuullostaa hyvältä mun korvaan :)


Koliitti eli haavainen paksusuolen tulehdus. Sairastuin tähän kolme vuotta sitten ja nyt se kulkee mukanani loppuelämän. Koliitissa tulee välillä aktiivivaiheita, jolloin oireet ovat todella pahat. Nyt kuitenkin tauti on pysynyt hallinnassa ylläpitolääkityksellä - onneksi.
Leipominen. Kivaa touhua aina silloin tällöin! Tykkään kokeilla kaikkia uusia juttuja niin suolaisissa kuin makeissa leivonnaisissa. Nyt oonkin ottanut haasteeksi leipoa kerran kuussa Kinuskikissa-kalenterissa olevat kuukausittaiset reseptit, mikäli en oo niitä vielä aikaisemmin kokeillut.
Merkonomi. Tarkemmin sanottuna olen ylioppilas-merkonomi eli lukion jälkeen suuntaisin kauppikseen. Suhteellisen hyvin arvosanoin sieltä valmistuin vaikka viimeinen kevät koulussa olikin rankka sairauden aktiivisen kauden takia.
Nirso olen ruoan suhteen. En uskalla maistaa uusia ruokia ilman hirveää epäluuloisuutta ja pelkoa, että ruoka maistuu pahalta. Pysyn mieluiten tutuissa raaka-aineissa ja ruoissa kuin lähtisin kokeilemaan jotain uutta. Grillattuja herkkusieniä (kera pekonin ja tuorejuuston) maistoin muistaakseni ekan kerran pari kesää sitten. Ei ne vieläkään maistu herkullisilta, mutta pystyn syömään kuitenkin yhden silloin tällöin.


Oriflame. Nyt uutena juttuna oon liittynyt edustajaksi ja opettelen itsekseni kosmetiikasta ja ihonhoidosta uutta tietoa. Rasvapurnukat on lisääntynyt ja mattahuulipunat on löytänyt huulille ensimmäisen kerran viime keväänä. Nyt syksymmällä tämä harrastus on vähän jäänyt, kun alkuinnostuksen jälkeen purkkeja löytyy enemmän ja vähemmän.
Pitkät miehet. Ne kiinnittää mun huomion hyvällä tavalla ;p
Q/a -tietovisat. Tykkään pelata erilaisia tietokilpailuita. Nyt viimeisimpänä ollaan pelattu Qube nimistä kysymyspeliä. En pidä itseäni todellakaan tietoviisaana mutta noista peleistä voi oppia ja oppiikin aina kaikkia uusia asioita. Ennen vanhaan myös Haluatko miljonääriksi ja Trivial Pursuit -lautapelit on mukavia. Kännykällä tykkään pelailla sillontällön QuizTaistoa (saa haastaa: heipyh) :D
Roskaruoka. Kamala pahe, mutta kun se on niin hyvää.  Maakuntamatkaillessa, jos pysähdytään johonkin ruokapaikkaan ja se on kebab-mesta niin tilaan aina iskender-kebabin. Ootteko kokeilleet kyseistä annosta?
Selkähieronta. En ole koskaan käynyt hierojalla mutta vielä joku päivä sen teen. Selkähieronta ja selän rapsuttaminen on parasta mitä tiedän. Iltaisin ennen nukkumaan menoa pikaiset selänrapsutukset takaa nopean nukahtamisen :) Ja tämä on ollut ihan pienestä saakka!


Tatuoinnit. Oon ihastunut totaalisesti hihatatuointeihin. Ne näyttää mun mielestä hyviltä varsinkin naisilla. Itseltä ei yhtään kuvaa vielä löydy mutta kyllä se päivä vielä koittaa. Kunhan vain osaisin päättää mitä haluaisin  ja mihin :)
Ulkomaat. Olen kerran elämässäni käynyt ulkomailla ja se oli lukion opintomatka Sveitsiin. Poikettiin sillä reissulla myös Ranskan puolella Alpeilla. Haaparannassa on käyty myös, joten voin kai Ruotsinkin vähän niinkuin laskea tähän mukaan. 
Vilukissa. Palellun vähänkään viileässä säässä puolikuoliaaksi. Nyt kun lämpötilat pyörii +10 asteen molemmin puolin, tekisi mieli sujauttaa paksu talvitakki päälle. Reidet on aina ihan jäässä kun muu vartalo hehkuu kuumuuttaan. Villasukat löytyy myös usein jaloista. 
Www. Internet. Sinä päivien pelajastaja. Riitojen ratkaisija. Tiedät vastauksen kaikkeen! Mitäpä tämä harrastus olisikaan ilman tätä keksintöä. 
X- en keksi tähän oikeesti mitään.


Youtube. Salainen haaveeni olisi tehdä videoita tubeen. Tykkään itse katsella kaikenlaisia vloggaus- kuin asiavideoita. Seuraan useampaa suomalaista vlogaajaa mutta joitakin ulkomaalaisiakin tulee välillä katottua. Mukavaa ajanvietettä!
Zzz.. Uni maistuu hyvin. Kaikista parasta on sujahtaa viileään sänkyyn puhtaisiin, karheisiin lakanoihin. En osaa nukkua päiväunia(paitsi joskus, kun on sairaana) tai kulkuneuvoissa. 
Åland. Olis aika siistiä omistaa esim. mökki Ahvenanmaan saaristossa. 
Äiti. Kunpa tämän nimikkeen saisin itselleni joskus :)
Ööö..taitaa olla usein suustani pääsevä äännähdys.


Ei tässä mitään suuria skandaaliaiheita kuitenkaan tullut kirjoitettua mutta oliko jokin kohta yllättävä? Samaistutteko johoinkin kohtiin? Jaksoiko kukaan lukea kaikkia kohtia edes? Yli puolivuotta tämä mulla pyöri luonnoksissa, että sain tämän valmiiksi pikkuhiljaa. Tosi vaikeaa keksiä totuuksia itsestä. Ehkä kysymyksiin vastaaminen olisi ollut helpompaa mutta tämä tehtiin vähän vaikeamman kautta. 

19 kommenttia :

  1. Olipa kiva lukea :) voisi itsekin toteuttaa jos et pahastu idean lainaamisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tälläinen vähän erilainen postaus välillä mukavaa luettavaa :)
      Ollos hyvä vain ja ota tämä aivonystyröitä pyörittävä haaste toteutettavaksi :)

      Poista
  2. Psst! Mää apinoin ne sun hienot vihreät rusettikynnet. Ilmoitusasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläset on kivoja ilmotusasioita ^_^ oli upeat!

      Poista
  3. Tää oli tosi kiva postaus! Vois joskus tehä samaisen, jossei haittaa. :) Toki jaksoin kaikki kohat lukea ja muutamaan kohtaan samaistuin. Oho, Ateisti aiheutti pientä ihmetystä, vaikken ny itekään mitenkään uskonnollinen oo. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idea on vapaasti käytettävissä. :)
      Joo, mun sisaruksetkin on kastettu samanlailla 15-vuoden iässä mutta eivät mun tietääkseni ole kuitenkaan eronneet kuulumasta kirkkoon.

      Poista
  4. Näitä on kyllä niin kivaa lukea! Pitää vissiin iteki tehä tää... :D

    VastaaPoista
  5. Tätä oli kiva lukea :) Jos muistan, niin voisi itsekin tehdä ja jos keksii jotain järkevää :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa muilla, jotka tähän haasteeseen rupiaa ei mene yhtä kauan kuin mulla :'D

      Poista
  6. Mukava postaus tällainen vaihtelun vuoksi :) Itsekin olen vilukissa, haluan joskus äidiksi, pidän Quiztaistosta ja lienee sanomattakin selvää että internet pelastaa omatkin päivät haha :D Pitää muistaa haastaa sut tuossa Quiztaistossa muuten :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua että tämä sai näin hyvän vastaanoton :) olipas monta samankaltaisuutta, haasta ihmeessä! :)

      Poista
  7. Näitä on kyllä aina ilo lukea! Tuli yhtäkkiä mieleen, että (niin paljon kuin naistenlehtiä inhoankin) olen monet kerrat erinäisissä odotustiloissa löytänyt itseni lukemasta täysin ventovieraidenkin ihmisten aakkoslistaa lehdestä. Se on jotenkin mukava assosiaatioharjoitus :). Pitänee apinoida!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta! Itsekin erehdyn tekemään samaa hommaa. Mua harmitti useammassa kohdassa etten muistanut mitä muut ovat kirjoittaneet vaikeisiin kirjaimiin. Jos olis vaikka vähä vinkkiä saanu :D

      Poista
  8. Olipa kiva lukea faktoja susta! :) Erityisesti samaistuin tuohon paksusuolen tulehdukseen, itse kun olen jo useamman vuoden joutunut kamppailemaan saman kaltaisten oireiden kanssa - käynyt jopa kolmessa toimenpiteessä / leikkauksessa. Silti mitään selittävää syytä (diagnoosia) ei oirelle löydy ja sekös turhauttaa. Mutta pystyn siis samaistumaan tuskaasi, tuon alueen oireet on ihan hirvittäviä!

    Lisäksi selän rapsutus nauratti, sillä itsekin rakastan sitä ja vaadin aina saada rapsutukset iltaisin! :'D ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, onpa inhottavaa ettei vaivan lähdettä saada selville. Suolistosairaudet on yksi epämieluisimmista sairauksista. Ne hallitsee pahimmassa tapauksessa elämää hyvin vahvasti. Sama missä liikut pitää olla perillä, että missä on lähin vessa. Vieraissa paikoissa tämä on hyvin stressaavaa.
      Rapsutukset ♡

      Poista
    2. Mulla se on juuri tuollaista! Pitää olla hyvin tarkkana mm. mitä suuhunsa laittaa jotta ei mene vatsa sekaisin, puhumattakaan sitä kipua ja äööäöäääähh!! Onneks on vertaiskärsijöitä. :D ♥

      Poista
  9. Hello Heidi. You have a fantastic blog and lovely nails. I browsed a little bit the blog and found original and lovely looking nail art, you're very talented! And I have to mention that I love the pictures you make!
    Have a great day!
    Andrea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Andrea! Oh, thank you so much <3 you made my day better :)

      Poista