14. toukokuuta 2015

Lakkaähky

Kerron teille lakkaähkystä, joka yllätti mut useampi kuukausi sitten. 

Elelipä kerran yksi naikkonen tässä maailman pyörteissä, joka ennen bongaili vähän väliä uusia mielenkiinnon kohteita kynsilakkamaailmassa. Ei sen ostelut ollut missään vaiheessa oikein käsistä lähtenyt, mutta useamman lakan per kuukausi hän kotiansa kantoi. Tai postimieshän ne oikeasti kantoi.


Pikkuhiljaa lakkojen saapuminen väheni ja väheni. Muutama päivä sitten naikkonen tajusi, ettei ollut ostanut lakkoja kuukausiin. Niin hänestä ainakin tuntui. Samat lakat pyörii hyllyssä ja samat lakat kiertää vuoron perään kynsille. Saattaapi siellä joukossa olla muutama testaamatonkin, niistä kun tässä taloudessa ei kirjaa pidetä. Naikkonen tajusi sairastavansa hevosille tyypillistä ahmimistautia ähkyä. 

On vissiin tullut ahmittua liikaa lakkoja tähän talouteen. Tarkkaa lukumäärää en tiedä mutta lukumäärä huitelee noin 270 lakassa noin suurinpiirtein.  Ilmeisesti aivan liikaa. Ja puolethan noista lakkoja, joista ei tarvi varmaan edes mainita mutta sanonpa kuitenkin, Ginoja. 


Oon vakavissani alkanut miettimään lakkojen karsimista. Miten makia olis alottaa lakkojen "keräily" ns. puhtaalta pöydältä. Tosi makia! Muttakun.. En mä raaski luopua esimerkiksi tuosta mun melkoisesta  130 kappaleen gina-kokoelmasta. Vaivalla saanut kerättyä niin ei luonne anna periksi luopua vaikka tuskin tuun käyttämään puoliakaan niistä lakoista.


Haluaisin vain tästä ähkystä eroon, että saisin uusia lakkoja ja kivoja pakettien aukaisuhetkiä. Mikähän tähän auttaisi parhaiten? Pitäiskö luopua lakoista, joita tuskin tulen käyttämään koskaan vai päästä ähkystä yli ja hyvällä omallatunnolla jatkaa keräilyä ja uusien lakkojen ostamista. En tiedä.Tämä lyhyehkön tekstin kirjoittaminen toivottavasti auttaa vähän selvittämään tätä ongelmaani. Tosin oon haaveillut alkaa keräileen MoYou Londonin leimauslaattoja vaikken ole vielä kerennyt edes kokeilla kaikkia seitsemää laatta mitä omistan. Mutta ne on niin kivan näköisiä koteloineen päivineen :) Ja hei, kyllä te näette/kuulette miten tämän hamstrausasian kans käy esim. kynsikoristekirpalla. Annan ajan näyttää - mahdollisimman pian kiitos! 

Ja olettehan käyneet jo lukija-arvontaan osallistumassa :) En saa tähän linkitettyä postausta mutta selailemalla pari postausta taakse päin niin löytyy. 

20 kommenttia :

 1. Mä oon tehnyt oman kokoelman kanssa raakasti niin, että ne mitä tiedän että en käytä, laitan suosiolla eteenpäin (eli annoin sukulaisille). Vieläkin pitäisi karsia, mutta en halua ehkä enää luopua yhdestäkään. :D
  Oma maku kun on muuttunut alkuajoista niin paljon, että ei ollut järkeä pitää sellaisia joita silloin tuli osteltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon vielä aika kaikki ruokainen lakkojen suhteen. Vielä on käytössä sellaisia lakkoja, joita käytin kolme vuotta sitten, tykkään niistä edelleen :)
   Luulen kuitenkin luopuvani muutamasta kymmenestä lakasta, että saan ostettua lisää :D

   Poista
 2. Voi sun ähky! :D Karsit pois semmottiset lakat, joita et käytä ja jotka vaan pölyttyy hyllyssä. Mitä niitä semmosia säilytteleen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhe :D mitä jos vain piilottaisin sellaiset lakat johohonkin laatikkoon ja piilottaisin sen. Hädän iskiessä tarvitut lakat voin nopeasti noukkoa takaisin :p

   Poista
 3. Täytys itekki karsii lakkoja kun sais käytyy ne läpi.Luku on jotain ihan älytöntä ja voin sanoa et sun määrä ei oo viel mitään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mun kokoelma oo vielä aivan mahdoton mitä oon lukenut muiden omistavan :)

   Poista
 4. Mulla iski yhessä vaiheessa myös vähän sellanen lakkaähky, vaikka ei mun kokoelma oo koskaan tainnu ylittää 150 lakkaa. Myin kuitenkin sillon paljon lakkoja pois, osan annoin eteenpäin ja nyt on aika pitkälti samat lakat pyöriny koko ajan. Lakkaähkyn jälkeen iski kynsimasennus, kun tuntu, ettei oo mitään kivaa, millä lakata ja koristella. :D

  Uusia lakkoja ostan hyvin vähän enää. En ees oikein oo perillä tällä hetkellä uusista kokoelmistakaan eikä mulla oo ostoslistalla mitään. Kynsimasennus on selätetty onneks. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhia jos karsimisprosessin jälkeen tuli kynsimasis! :D Mulle vois ihan hyvin käydä noin. Mä en oo koskaan pitänyt ostoslistaa vaan ostan aina sellaista mikä miellyttää sillä hetkellä :)

   Poista
 5. Itsekin karsin lakkoja jossain vaiheessa, ennen kuin postikulut nousi mm. Chinat sopii nyt kahteen telineeseen, ennen ne valtasi kaksi Helmerin laatikkoa. OPIt on myös yhdessä laatikossa. Sainkin kaksi laatikkoa tyhjäksi ja kolmaskin olisi mahdollinen, jos tiivistäisin vielä :D

  Nyt en meinaa keksiä enää mitään mitä myisin, eikä niitä pahemmin enää mihinkään saa myyntiin (paitsi pakettina tai jos olisi ihan kirppispöytä), koska korkeat postikulut ja lakkaharrastajien maku on muuttunut vaativammaksi, ostoksia harkitaan enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä sait tehtyä kyllä ison työn silloin :) ja jos sulla ei löydy myytävää niin kokoelma tällä hetkellä on ilmeisesti täydellinen.
   Ja toivottavasti posti tajuais ottaa maksikirjeet takaisin.

   Poista
 6. Mullahan on vähän samat ajatukset. Essence on itselleni se THE merkki, josta olen kerännyt kaikki lakat ja niistä en todellakaan usko, että tulen käyttämään kaikkia, mutta kun mä en vaan voi luopua niistä.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä tiedät mun tunteen siis :) mä en varmaan kokonaisen kokoelman hajottamista pystyis miettimäänkään, mutta kaikki ginat näyttää olevan vaikeasti saatavilla.

   Poista
 7. Mä en edes ajattele kuinka paljon käyttämättömiä tai testaamattomia lakkoja mulla on :). Mä vaan ostan lisää Helmereitä! Eihän näistä voi luopua vaan sen takia, ettei jotain ole käyttänyt vuoteen. En mä mun vaatteistakaan tai koruista luovu tolla periaatteella. Sitten voi mennä aina shoppaan omaan vaatekaappiin ja löytää jotain uutta kivaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäskö munki kokeilla tuota lakkojen "piilottamista". Ne on kaikki esillä hyllyllä, joten voi tuntua ahistavammalta kuin se että ne olis poissa silmistä. Mä kuitenkin tykkään ihastella lakkoja pulloissa tosi useasti, niin laatikot olis vähän huonoja siihen hommaan :)

   Poista
 8. Ähky on kyllä ikävä asia, itellä ei onneks ole tullut, kun on saanut karsittua. Eka oli pakko pitää tyyliin kaikki Bond-tytöt Opilta, koska Bond-tytöt, mutta sitten oikeasti luopui niistä parista, joita ei tullut kerran testauksen jälkeen käytettyä. Ehkä sun pitää piilottaa osa kokoelmasta kenkälaatikkoon ja avata puolen vuoden päästä ja sit sulla on taas uudennäkösiä lakkoja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkälaatikkoidea kuullostaa hyvältä. Ja sitä voi jatkaa sillä, että jossei sieltä kaipaa mitään max. puoleen vuoteen voi huoletta lakat laittaa etiäpäin :)

   Poista
 9. Sun täytyy priorisoida haluatko nimenomaan keräillä vai pitää kokoelman käytännöllisenä! :)
  Gina-kokoelmaksi tuo on kyllä uniikki, ehkei kenelläkään löydy vastaavaa, mutta eihän noilla kaikilla ehdi missään nimessä lakkailla - se on selvä.

  Mä oon tunnustanut itselleni olevani keräilijä, vaikka haluaisin ehtiä käyttämään ostamiani lakkoja. Nyt tässä kuussa oon huomannut ihan pienimuotoista itsehillinnän palautumista, mutta vannomatta paras tässä vaiheessa... se ostohimo saattaa vielä tulla suurena aaltona takaisin. O_o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se isoin ongelma :) Tykkään kokoelmasta, missä väriskaala on laaja. Ginat on siinä mielessä hyvä ja muilla lakoilla täydennetään. Tykkään kokeilla välillä niitä inhottaviakin sävyjä omille kynsille tai viimeistään jonkun muun :D

   Mäki odotan sitä oston ryöstäytymistä käsistä..

   Poista
 10. Voi että, tuo on kyllä jo pulma! Ainahan voit lahjoittaa tarpeettomat lakat esim. lastenkotiin tai tyttöjen talolle, niin tulee hyvä mieli niistä luopumisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakoilla on varmasti monta iloista vastaanottajaa mikäli niistä tulen luopumaan :)

   Poista