18. tammikuuta 2015

Vesimarmorointia videoilla

Ihanaa huomata, että blogiin on ilmestynyt parin viikon aikana useampi uusi lukija!
 Tervetuloa vain, muistakaa edes välillä jättää itsestänne jotain elonmerkkejä kommentilla - myös vanhat lukijat :) 


Tosiaan lauantaipäivänä innostuin kuvailemaan vähän vesimarmorointivideota. Lähinnä ideana oli/on esitellä erilaisia kuvioita/tekniikoita. Valmiita kuvioita en ruvennut taiteilemaan kynsille vaan ainoastaan swatchtikuille. Kymmenen erilaista marmorointia sain tehtyä ja kuusi niistä pääsi videolle saakka. Tein kyllä useammankin marmoroinnin, mutta jossain kohtaan ennen tikulle laittamista ne meni mönkään - oli vika sitten lakoissa tai dottari/sivellin osui holtittomasti kuvioon.



Nyt haluan rankkaa arvostelua videoista! Onko niistä mitään apua?  Kakkosvideossa on vähän enemmän hienosäätöä ja se on nopeampi. Pikkuhiljaa aina oppii jotain uutta editoidessa.  Tässä vielä linkit, mikäli upotus ei ole toiminut - ykkönen ja kakkonen.

Edit// Nyt marmoroinneissa käytettyjen lakkojen nimet löytyy videoilta puhekuplista sekä videon kuvauksista. 

33 kommenttia :

  1. Videoita oli tosi kiva katsoa! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita marmorointeja ja hyvät videot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos eekku :) Hyvä, että videot on onnistuneita :)

      Poista
  3. Siistin näkösiä :) Kannattaako noita tehdessä olla joku värillinen aluslakka vai riittääkö noissa peittävyys yksinään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :)
      Se riippuu aivan lakoista, joita käyttää marmoroidessa. Ne jotka peittää lakatessakin jo yhdellä kerroksella, pitäisi mielestäni peittää marmoroidessakin ilman "aluslakkoja". Mutta jos haluaa pelata varman päälle, niin laittaisin itse kaikista vaaleimman marmoroinnissa käytetyn lakan pohjalle tai sitten jonkun muun vaalean. :)
      Kokeilemalla selviää parhaiten! :)

      Poista
  4. upeita marmorointeja ja kiva että oli videota välillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Hyvä, että videotkin kelpaa! :)

      Poista
  5. Kivoja videoita ja kauniita vesimarmorointeja :)

    VastaaPoista
  6. Ohhoh, vautsi! Tää oli kyllä tosi hyvin tehty ja helposti ymmärrettävä videokaksikko, kiitos! Tuli heti kauhea inspiraatio vesimarmorointia kohtaan, pitää kyllä joku päivä päästä marmoroimaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että videot sai jonkinlaisen reaktion aikaan. Ja tässä tapauksessa vielä positiivisen! :) Tsemppiä marmorointiin!

      Poista
  7. Heti tekee mieli kokeilla marmorointia! Se näyttää helpolta...mutta aina on mennyt pieleen. Minkä lämpöinen vesi on parasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni! Ei muutakun uutta matoa koukkuun! Kyllä se onnistuu vielä. :)
      Mä ite käytän suoraan hanasta otettua kädenlämpöistä vettä. Ja enkä oo antanut sen kummemmin lojua pöydällä vaan suoraan alkanut marmoroida. Sillä onnistunut parhaiten.

      Poista
  8. Tosi kiva video! Näitä videoita olisi kiva nähdä enemmänkin, kun itse olen vasta aloittanut kynsiharrastuksen ja niistä oppisi hyvin eri tekniikoita :) Olen miettinyt tuosta marmoroinnista, että voiko sinne vesikuppiin laittaa vaikka kaksi sormea kerrallaan vai pitääkö joka kynttä varten tehdä erikseen tuo kuviointi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siiri! :) Mikä tekniikka kiinnostaisi, joka olisi hyvä näyttää videolla? Voisin kokeilla tehdä, jos tekniikka on sellainen joka minulta onnistuu :)

      Ihan hyvin voi kaksi sormea laittaa saman aikaisesti. Nopeuttaa huomattavasti kynsien tekemistä :)

      Poista
  9. Olis kyllä tullut komea lakkaus jos olisit vetänyt kynsille nuo kaikki kymmenen marmorointia :) Videot oli oikein kivat katsoa ja hyvälaatuiset. Rajaus ja valaistus oli hyvä. Oli hauska katsoa tekniikkaa ylipäänsä. Tuosta sai ehkä jotain vinkkejä omaan tekemiseen kun ei marmorointi aina tahdo luonnistua.

    Välillä myös tuntuu, että jotkin lakat eivät sovi marmorointiin ollenkaan, sulla kaikki lakat näytti levittyvän veteen kauniisti. Jaksaisitko listailla mitä merkkejä noissa käytit. Osa pulloista vilahti tunnistettavasti, mutta kaikista en ollut ihan varma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Psykedeeliset kynnet olisi tullut :) Kiitos palautteesta, kaiketi siis onnistuneet videot. Se jos mikä on mukavaa kuultavaa :)

      Kuten tuossa postauksessakin mainitsin, niin ei ne mullakaan kaikki toiminut. Mä voin vaikka youtuben puolelle videoiden tietoihin kirjata lakkojen nimet, joita käytin jokaisen kohdalla. Kiitos hyvästä vinkistä :)

      Poista
    2. Jes, käyn sieltä tutkimassa :)

      Poista
  10. Siistin oloisia ja selkeitä videoita, näitä marmorointeja varsinkin on kiva katsella.

    Mä olisin (kuten kommentoija ylempänäkin) toivonut noita lakkojen nimiä videoon. Aina siihen vaiheeseen, jossa näytät, että millaisen kuvion teet seuraavaksi, niin sopisi myös listaus siitä, että millä lakoilla sen teet. Auttaa paljon kun etsii marmorointiin sopivia lakkoja ja varsinkin jos etsii tiettyä sävyä.

    Toinen kiva lisä olisi kuva valmiista marmoroinnista aina siinä kohdassa, jossa olet saanut kynnen tehdyksi. Tän postauksen ekassa kuvassa nuo kaikki kuviot erottuu tarkasti, mutta videoiden perusteella osa marmoroinneista jäi vähän epäselviksi. Blogitekstiinhän saa nuo valmiit kuvat jaettua kätevästi, mutta videoon sisällytetyt kuvat auttaa niitäkin, jotka katsoo näitä suoraan youtubessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta ja parannusehdotuksista! Mä otan ehdottomasti nämä kaikki vinkit ylös, seuraavia videoita tehdessä. Yritän myös tehdä nämä korjaukset niin hyvin näihin videoihin (tekemättä niitä kuitenkaan uudestaan).

      Ensimmäisenä ehdottomasti käyn lisäämässä nämä käytettyjen lakkojen nimet videon kuvauksiin ja videoon jos osaan! Valmiista marmoroinnista otettuja kuvia en pysty lisäämään enään videoon, mutta tästäkin ehdottomasti otan vinkin, sillä haluan itsekkin videoissa nähdä tarkan kuvan lopputuloksesta.

      Kiitos vielä kerran tästä kommentista, olen astetta fiksumpi seuraavaa kertaa ajatellen! :)

      Poista
  11. Kylläpä se näyttääkin helpolta! Kiitos hurjasti näistä tutoista :). Ehkä mäkin rohkaistun vielä testaamaan. Hyvä idea tuo toimivien lakkojen kirjaaminen ylös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin kirjoittaa tuohon ensimmäiseen lauseeseen vastaukseksi että: "Sitähän se juuri on!" mutta olisin valehdellut vähäsen. :)
      Mä tänään kirjaan ne, jos vielä muistan jokaisen.. :)

      Poista
  12. Tykkäsin! :) Videot olivat hyvät ja mielekkäät katsella, tietysti aina haluaa tietää ne marmoiroinnissa pelaavat lakat, eli listaa odotellessa täälläkin ;) Lisäksi videolla lopputulos meni nopeasti ohi, onneksi tuossa postauksen kuvassa näkyvät kuitenkin kivasti meille lukijoille :) Sait kyllä toden totta tuon näyttämään niin helpolta, että täytynee itsekin kokeilla taas joku viikonloppu, kun on aikaa yrittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla! :) Lakkalistat ovat hetkeä myöhemmin ilmestyneet videoille, kun tän kommentin jätit. Seuraavalla kerralla ne sieltä löytyy siis.
      Kuvatessa kyllä itsekin huomasin, ettei tikulla kuviointi näy lähes ollenkaan, joka alkaa koko ajan harmittamaan enemmän. :/ virheistä oppii!

      Poista
  13. Hyvät inspiroivat videot! Marmoroinnin katseleminen videolta on jotenkin lumoavaa, hypnoottista. Voisin vaan katsella videoita tuntitolkulla :D Olisin halunnut ihastella lopputulosta lähempää ja kauemmin, kuten mutama muukin edellisissä kommenteissa.

    Kohta pitää taas itsekkin marmoroida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sanna! Mä itsekin tykkään tuijotella kynsivideoita vaikka kuinka kauan. Ne on inspiroivia! :)
      Harmittaa kyllä tuon lopputuloksen puutevideolla, onneksi kuitenkin täällä blogissa on yksi kuva mistä näkee. :)

      Poista
  14. Wautsi! Aivan mahtavat videot oot tehnyt<3 Ja täydellisesti onnistuneita marmorointeja. :)

    VastaaPoista
  15. Ooh, tosi kauniita marmorointeja! Mua harmittaa, kun niin harvoin on aikaa marmorointiin. Se on sen verran hidasta, että normaalina arki-iltana, kun kynsiä pääsee lakkaamaan vasta puoli kymmenen jälkeen, ei tahdo olla enää aikaa ja energiaa siihen. Snif.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aikaa nämä kyllä vie! En halua edes muistella kuinka kauan mulla videoiden kuvaamiseenkaan meni aikaa. Suoraan kynsille aika varmasti tuplaantuisi.. :s
      Mä toivon, että sä saat jolloinkin vähän enemmän aikaa niin pääset taisteleen lakkojen kanssa :)

      Poista
  16. Kiitokset näistä videoista! Nyt tiedänkin mitä aion tänään kynsilleni tehdä ;) Kauniisti oot onnistunut noissa kuvioissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Ü
      Ihana antaa toisille inspisajatuksia!

      Poista