22. elokuuta 2014

Millä, missä ja miten kynsikuvia blogiin?

Sain anonyymiltä kommenttia viime keskiviikkona, että kertoisin vähän millä ja missä kuvailen mun kynsikuvat. Tämän kommentin jälkeen aivot kerkesi kelata mun kuvaushetket ja pieni hämmennys/hymy iski päällensä. Haluaako joku todellakin tietää miten kuvaan. Se nimittäin on kaukana siitä miten haluaisin kuvata. Kyllä, en kuvaa niinkuin haluaisin. Mutta en rupea nyt jaarittelemaan enempää siitä, miten haluaisin kuvata vaan siitä miten kuvaan tällä hetkellä.


KAMERA

Kuvaan järjestelmäkamera Nikon D3100 ja objektiivinä mulla on kameran mukana tullut 18-55mm. Kuvaan automaattiasetuksilla urheilu-toiminnolla, täydellä zoomilla ja vapaalla kädellä. Tässä kohtaa joku voi yllättyä tai sitten ei, jos on huomannut kuvista nämä jutut. Oikeastihan haluaisin (osata) kuvata manuaali-makrokuvia jalustalla. Oon joskus ostanut  4 eri vahvuuksista makrolinssiä/lähilinssejä mutta en ihan ymmärrä miten niitä voisin hyödyntää.

Joskus blogin puolella saattaa vilahtaa myös puhelinkuvia. Silloin kuvaan Samsung Galaxy S4:lla. Instagramiin lisään sekä puhelin- että järkkärikuvia, riippuen onko kynnet puhelinkuvissa huonommat vai paremmat.


KUVAUSPAIKKA

Mulla on Ebaysta ostettu lightbox (40x40x40). Lamppuja on vain yksi osoittamassa päältä telttaan. Lampun oon ostanut Kärkkäiseltä (~15€) ja valon/lampun kirkkaus on 6400K (~6€). Merkkejä ja muita tietoja en näihin muista, koska pakkaukset on jo energiajätteissä ;) 

Kuvauspaikka on ahdas ja tämän takia en kuvaa jalustalla. Voitte vaan kuvitella, kun oon puoleksi itsekin tuolla teltan sisällä kun kuvia napsin. Kesällä/valoisaan aikaan oon saattanut kuvata myös ikkunan vieressä, mikäli haluan jonkin erikoisen värin tai efektin näkyviin, mikä ei pääse oikeuksiin valoteltassa.


KUVIEN KÄSITTELY

Kuvien muokkaamiseen käytän ilmaisohjelmaa Paint.NET, jonka voi ladata netistä. Ohjelmalla oikeastaan vain rajaan kuvat sekä lisään tekstitoiminnolla "leimat" kuviin. Kahden-kolmen kuvan kollaasit teen paint.netillä mutta näitä suuremmat käyn tekemässä netissä PicMonkeyllä. Kuvien värejä en muuta oikeastaan koskaan. Joskus saatan vähän valoisuutta muuttaa, mutta harvoin. 

Aika yksinkertaisella linjalla kuljen kuvauksen/kuvien suhteen. Mun pitäis mennä johonki kuvauskurssille, jossa mun olisi pakko opetella kameran toimintoja, sillä yksin sitä en saa aikaiseksi. Mutta näillä mennään nyt blogissa eteenpäin. Nämä kaikki asiat riittää mulle tällä hetkellä ja pyrin tekemään joka kerta parhaani kuvauksen suhteen. :)

Saitko anonyymi vastauksia kysymyksiisi? Yllättyikö joku näistä mun kuvaustavoista?

15 kommenttia :

 1. Ihan kiva välillä nähdä miten muut kuvaavat. :) Mä en kuitenkaan yllättynyt näistä tavoista yhtään. :D Tai siis itse kuvaan milloin missäkin, ei ole mitään tiettyä paikkaa missä kuvaan. Ja vapaalla kädellä kuvaan. Lightboxin hankkimista oon pariin otteeseen harkinnut, mutta kuitenkaan en ole ostanut koska tuntuu että se ei ole oikein hyvä ratkaisu kissojen kannalta. :D

  Sun kuvat ovat kyllä aina tosi hyviä ja selkeitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Mä voisin ilomielin luopua tuosta lightboxista :D Mutta parempaa korviketta ei talvikuvaukseen ei tällä hetkellä ole. Kissoja varmasti kiinnostais tuollainen kiva-pieni-kolo hökötys :D

   Poista
 2. En yllättyny ja saitko postia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :)
   Joo sain postia! Kiitos!<3 Kaikista herkuista tulossa toiseen blogiin testipostauksia :)

   Poista
  2. Jeps kiva että kirje tuli nopeesti perille =)Testausta odotellen

   Poista
 3. Mä kuvaanyös järkkärillä (canonin) iham vapaalla kädellä ja samat asetukset kun sulla :D mun myös pitäis opetella kunnolla toi kameran käyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, hyvä etten oo ainoa tässä tilanteessa oleva! :D Se on kyllä tuntuu isolta hommalta opetella, mutta tuskin sitten on kunhan vain jaksaa värkätä :)

   Poista
 4. Kui urheilutoiminto? Toi oli kyllä mikä mut yllätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuu niin tärähtäneitä kuvia ilman salamaa :) Makrokuvauksessa vapaalla kädellä lähes aina tulee heilahtanut kuva. :)

   Poista
  2. Aaaaah. Mä kuvaan kans vapaalla kädellä kaikki. Kaksi eri putkea ja loittorenkaita välillä. P- asetukset ja ei tärähdä. :)

   Poista
 5. Oooh, ihanaa että joku muukin kuvaa automaatilla! :D Mullakin tosiaan järkkäri ja pitäis kyllä ehdottomasti opetella manuaalikuvaus mutta kun ei vaan kertakaikkiaan saa aikaseks.. :D Kyllä mä siihen jonkun kurssin tarttisin :D
  Ja uuu, urheilutoiminto ja ei tärähdä - aina oppii uutta! Pitää alkaa itsekin käyttää siis sitä. :)
  Sulla on kyllä niin upeat lakkaukset ja kuvat aina! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkikö kuvaat automaatilla? Mä aina ihastelen sun tarkkoja ja hyviä kynsikuvia :)
   Valokuvauskurssi olis kyllä niin hyvä. Vieläkö sellainen kynsikuvaukseen erikoistunut ;)
   Voi kiitos Katri <3

   Poista
  2. No kyllä vaan - mä taas oon aina miettinyt että kaikki varmaan nauraa mun kuvanlaadulle :'D
   Voih, olispa olemassa kynsikuvauskurssi! Ilmoittautuisin heti! :D

   Poista
 6. Mahtava postaus! Tykkään todella paljon lukea näitä, koska näistä saa hyviä vinkkejä ja on kiva nähdä miten muut kuvaa. :) Itse oon säätänyt asetuksia ja kuvaan yleensä makrokuvia. :) Täytyykin koittaa tuota urheilutoimintoa. :) Mulla on 3 lamppua, mutta tuntuu, että yksikin riittäisi varmaan? Sama teltta löytyy täältäkin ja se vie kauhean ison tilan....... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit ja saitkin vinkin poikasen :) Mä taas haluaisin useamma lampun just sivuiltakin valaisemaan. En kyllä tiedä miten ne vaikuttaisi kuviin.

   Poista