19. tammikuuta 2014

Nescafén makukapselit

Tässä postauksessa kerron vähän meidän mielipiteitä juomista, mitä ollaan tehty Dolce Gustolla. Ostin koneen kanssa 5 eri juomavaihtoehtoa ja kaupanpäälle tuli neljän erilaisen juoman kapselit. Sen lisäksi ollaan erikseen Anttilasta ostettu plussatarjouksessa ollut paketti. Kaikkia on tullut maisteltua ainakin sen kerran. 
Paketeissa on joko 16 kapselia tai 8+8 kapselia, joista toinen puoli on maitokapseli. 16 kapselin paketista saa tehtyä siis 16 juomaa ja 8+8 saa tehtyä kahdeksan juomaa.
  Meidän suosikeksi on noussut Choco Caramel ja Cappucino sekä Cappuccino ice. Paljon on toki makuja vielä testaamatta. Muunmuassa erilaiset teet ja kahveja löytyy ties vaikka kuinka montaa erilaista. Pitäisikö niistä tehdä sitten myöhemmin taas oma "arvostelu" postaus? :)

Tässä on "mun" juomat, joita mä tykkään juoda. Kuumista kahveista en tykkää, mutta ajattelin niistäkin kuitenkin joskus maistaa jotain makua. Paketista tosiaan näkee, kuinka monta ja mitä kapseleita paketissa on, sekä kannessa lukee ohjeet juoman tekemiseen. Esimerkiksi tuon cappuccino ice:n ohjeet kirjoitin videoon. (Yhteensä 240ml vettä, maidolle 135ml ja kahville 105ml). Paketista on aina helppo tarkistaa miten juoman ohje menikään :) 

Cappuccino ice on siis kylmä maitokahvijuoma. Maistuu aivan Frezza-maitokahvijuomalle, joita on tullut litkittyä jokunen vuositakaperin. Tämä on yksi isoimmista juomista kapselijuomista, mitä oon nähnyt (~2,5dl). Todella makea tämää ainakin on ja kivan lisän tähän voi saada makusiirapeilla tai -esansseilla. :) Ite ajattelin kokeilla joskus piparminttua.

Choco Caramel, mun ehdoton suosikki tällä hetkellä. Lämmin kaakao, jossa on kinuskinen sivumaku. Tuoksukin on taivaallinen :) Tämän annoskoko on 2,1dl, joka on juuri sopiva tälle herkulle. Näitä voisin juoda vaikka kuinka monta päivässä. Tätä makua suosittelen ehdottomasti kaakaon ystäville.

Nesquik on yhdestä kapselista valmistuva lämmin kaakaojuoma. Annoskoko tässä on pieni 1,5dl, jonka takia sopii erityisesti lapsille :) Tämä maistu mun mielestä just sille ite tehdystä Nesquik-kaakaojauheesta. Tästä voi herkästi tulla vesikaakaon makuinen, jos tekee vähänkään isomman juoman kuin ohjeessa suositellaan. Itse en tykkää vesikaakaoista ollenkaan, kun maidon kanssa kaakaot aina parasta. Peruskaakaoksi oikein hyvä.

Chococino löytyi testimakupakkauksesta. Yksi kaakao lisää. Tämä oli ihanan paksua ja täyteläistä. Jostain kumman syystä, tästä tuli heti mieleen alkoholillinen minttukaakao. Siihen tarkoitukseen hyvä kaakaopohja ainakin ;) Mutta tämä oli yhtä hyvää kuin Choco Caramel, ilman kinuskista sivumakua :) Suosittelen myös maistamaan. (2,1dl)

Seuraavat juomat on Joonaksen mielipiteitä juomista. Mä en oo näistä seuraavista mitään maistanut, joten täytyy uskoa hänen mielipidettään tässä asiassa :D Joonas ei tykkää erikoisemmin mistään makeista juomista. Mä varmistan aina joka juoman kohdalla, että tykkäisinkö ite siitä, kun J kuitenkin tietää mun makumieltymykset jo aika hyvin. Mulle suositeltiin Cappucinoa ja Latte Macchiato Vanillaa. Niitä täytyy ensimmäisenä siis maistaa.

Americano on mukavan vahva normikahvi. Tämä on myös yksi isoimmista kahveista määrältään (2,3dl).

Café Áu Lait on perushyvä maitokahvi. Harmittavan vähän tulee yhdestä kapselista (2dl). (Heidi: maistoin tätä juomaa ja mulle oli tässä ehkä liian vahva kahvinmaku. Mutta pystyisin juomaan, mikäli eteen tulilisi joskus, mutta lisäisin sokeria :D)

Latte Macchiato Vanilla. Voimakas vanilijan tuoksu, kahvinmaku ei ole niin voimakas verrattuna vaikka Americanoon.

Cappuccino (testimakupakkaus) oli hyvänmakuinen. Ehkä yksi suosikkimauista.

Cortado (testimakupakkaus). Espresson ja Cafe au Laitin välimaastoa. Voimakkaan makuinen kahvi, missä maitoa hiukan. Kuppiin ei lorahda "kuin" 80ml nestettä. Ei ollut mun makuun sopiva.

Espresso Intenso (testimakupakkaus). Hirveän yty kahvi. En tykkää itse espressosta ollenkaan. Mutta varmasti on lähellä oikean espresson makua. En siis tykännyt.

------------------------------------------------------

Mikä näistä on/olisi eniten teidän makuun?

20 kommenttia :

  1. Minulla ei itselläni ole tuota Dolce Gusto laitetta, mutta porukoillani on, joten joskus siellä käydessäni on tullut noita maisteltua. Itse lemppareitani on Cappuccino Chococino. Pitää kyllä vinkata porukoille että tahtoisin tuota Choco Caramelia maistaa, että jos joskus sitä ostaisivat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo chococino on kyllä hyvää! Mutta parempaa on mun mielestä tosiaan tuo Choco Caramael. Toivottavasti pääset maisteleen sitä joskus :p

      Poista
  2. Annan pienen vinkin tuohon Espresso Intensoon, jos siitä ei tykkää, mutta juo lattea. Vaikka en ite kahvia juo (ja siten en osaa sanoa et mille maistuu), niin tuosta saa kuulema hirmu hyvää sillä, että mikrossa lämmittää noin puoli mukillista maitoa ja sitten lisää sen tuohon espressoon. Saa kuulema oikein hyvän latten. Vinkki on peräisin tädiltä, joka käyttää aina kahvissa puolet maitoa :D

    Mä oon tykästynyt ehdottomasti persikkajääteeheen (tulee juotua etenkin kesällä, eikä oo ihan niin makea kuin esim kaupasta valmiiks ostettu Liptonin jäätee. Ite tykkään tästä enemmän, kun niistä kaupan supersokerisista. Siks maku saattaa vaatia totuttelua hetken) ja Chai Tea Latteen, kun en kahveja juo :) Nyt kyllä mietin, että pitäskö kokeilla kotiuttaa joko Chococino tai Choco Caramel! Molemmat kuulosti sen verran hyvälle. Miten te muuten säilytätte noita kapseleita? :) Ihan omassa pakkauksessaan vai jossain muualla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Lattea tulee varmasti juotuakin, mutta onneksi ei tähän hätään noita espressoja ole enempää, mutta jos niitä joskus sattuu tulemaan jossain pakkauksessa, niin tietää miten ne saa kiduksista alas :p

      Me säilytetään ihan noissa niiden omissa bokseissa lipastossa, mikä hommattiin keittiöön vähän niinkuin noita ja sodastream makuja varten :) Ja vielä kun pakkauksista näkee tosiaan nuo ohjeet juomiin, nii ei passaa hukata niitä. :)
      Onko tuo Chai Tea Latte minkä makuista? Mihin sen makua vois verrata? :) Hyvä tietää noista jääteistäkin tuo, ettei ylläty niin paljon kun pääsee maistelemaan niitä :)

      Poista
    2. Mulla on noita espressoja kaapissa iso pino :D Tuo oma Dolce Gusto on siis Circolo eli se isompi malli ja alunperin se oli porukoiden (saivat sen mun kummilta), mutta omin sen vieraskahvinkeittimen hajottua. Niillä se oli täysin käyttämätön, joten luopuivat mielellään. Samalla sit jouduin kotiuttamaan sen kahvipinon, minkä mun kummi oli niille antanut.

      Kuulostaa ihan viisaalle säilytysratkaisulle :) Ite oon siirtänyt niitä hiljalleen kahvipurkkeihin, joihin just sopivasti mahtuu aina yksi paketti. Mulla on kaappitila vähän rajattua keittiössä, joten ne kahvipurkit on paremman mallisia kuin nuo laatikot, joita ei mahdu päällekäin tai peräkkäin ja vierekkäinkin vaan muutama. Ohjeet oon sit vaan leikannut tuosta pahvilaatikon kannesta ja liimannut sinne peltipurkin kannen sisäpuolelle teipillä :)

      Tuo Chai Tea Latte on hyvää, ekalla kerralla epäonnistuin ja maistu mausteiselle vedelle. Mut onnistuessaan se maistuu, ööö, millehän tuo nyt maistuis. Kaneliselle tai muuten hieman mausteiselle maitovaahdolle? :D Piti mennä tekemään sitä ja yritän tässä analysoida makua. Musta teekin vähän maistuu. Tosin kanelisuus voi johtua siitä, että tykkään ripauttaa tuohon päälle hieman kanelia lisämauksi ja siten maistuu omasta mielestä vielä paremmalle :) Tosi vaikee kyllä sanoa, että mikä tuon makua vastais!

      Poista
    3. Mukava juottaa niitä espressoja sitte vaikka vieraille! :D aaa.. Sää oot keksinyt sellaisen säilytysratkaisun. Varmasti säästävät tilaa tuolla tavoin :) Okeeei. Pitää sitäkin varmasti joskus maistaa :) mä en oo vaan tottunut laittamaan maitoa teehen niin se vähän epäillyttää :D

      Poista
    4. En laita mäkään maitoa teehen, mutta tuohon se sopii ihan hyvin onneks :) Rohkeesti kokeilemaan vaan!

      Poista
  3. mun lemppari on chai tea latte <3 se on sellanen vähän makeahko tee + maitovaahto, jos sitä makua pitäis jotenkin kuvailla. mua noista on houkuttanut eniten tuo choco caramel mutta jostain syystä en oo törmännyt siihen missään kaupassa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. kuullostaa jännältä, mutta samalla vähän pelottavalta :D Oon tosi ennakkoluulonen kaikkien uusien ruokien ja juomien suhteen.. :D Toivottavasti löydät choco caramelliä jostain. Ainakin gigantin verkkokaupsta löytyy, missä on myös ilmaset postarit. :)

      Poista
    2. täytyypä tutkia! mut suosittelen kokeilemaan tota chai lattea, juotat senkin sitten vieraille jos et itse tykästy :) mutta veikkaanpa että tykästyt.

      Poista
  4. Nesquick ja Choco Caramel kiinnostaa :P Ne voisi olla ihan hyviä. Itse en ole kahvinjuoja, mutta erikoiskahvit menee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nams, ne on! :p Aika jännää, mulla menee vain ne mihin on sotkettu sokeria ihan possuna :D

      Poista
  5. Mulle kelpais noi Joonaksen maistamat kahvit kaikki :D tarvii koittaa A:ta saada kyllä ostamaan tää meillekkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti oot suuri kahvin ystävä :D Hehee, samanlailla käy kun mysteeripelin kanssa :p

      Poista
  6. Latte Macchiato Vanilla on mun ehdoton suosikki. Namnamnam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo :) Siitä siis mun täytyy maistaa ennen cappucinoa!

      Poista
  7. Juuri tänään ajattelin laittaa tilaukseen muutaman paketin, joten tästä oli apua mitä pitää ainakin ottaa! Kiitoksia jälleen Heidi. En millään malta odottaa, että meidän laite saapuu kotiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että tästäkin postauksesta oli apua sulle :) Toivottavasti pääsette pian maisteleen näitä herkkuja :)<3

      Poista
  8. Meille tuli tänään 5 pakettia kapseleita, kun mies oli tilannut. Oli tilannut mulle uuden paketin Cappucinoa Icea.

    Mun tän hetkinen lemppari on myös tuo Choco caramel. En oo muita hirveästi juonut, mutta paketti on kohta loppu kun oon ihastunut siihen tuon cappucino icen ohella. Ekan kerran, kun tein tota Choco Caramelia, ihastuin siihen täysin. Tuli mieleen joku Dumlen ym.. maku.

    Noita kuvien kapseleita meillä on kaikkia muuta paitsi tota Americanoa, mutta meillä on jotain muuta "perus"kahvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo! Hyvä mies sulla :p Choco Caramel on kyllä vain täyttä rakkautta <3 Meilläkin se loppu jo, pitäis tilata sitä ja lisää uusia makuja.

      Poista