20. marraskuuta 2013

2 x leipomus

Mua on puraissut joku pieni leipomiskärpänen, kun tekee mieli kokeilla kaikkia uusia juttuja. :)

Isänpäiväksi tekaisin Kinuskikissan sivuilta löytyneen piparijuustokakun (kinuskipipari).
Tämä oli ihanan jouluinen, ehkä vähän turhan piparisen makuinen, kun täytteeseenkin tuli piparkakkumaustetta. Eikä kinuskikaan maistunut kinuskilta vaan fariinisokerilta. Huomattiin myös, että mitä kauemmin kakku oli kaapissa, sen paremmalta se maistui. Eli kakun voi tehdä päivän pari ennen tarjoilua :)


Ajattelin tehdä anopille tämän juustokakun anopille jouluviemisiksi aaton alla, mutta kokeilen tehdä glögipäällysteen, täytteestä jätän piparimaustetta vähemmäksi ja laitan vaniljarahkan sijasta rommirusinarahkaa :) Vois tulla aika hyvä!

Eilen tiistaina mulla alkoi tehdä mieli suklaata ja kauppaan en jaksanut just sillä hetkellä lähteä. Selailin sitten kaikkia hyviä suklaakakkuohjeita ja törmäsin mutakakkuun. Mulla oli kaikki ainekset kaapissa siihen. Ei muutakun ensimmäistä kertaa kokeilemaan. Ja olihan se uunissa vähän liian kauan. Joten kakusta tuli pelkkä suklaakakku :') Yksistään se ei maistunut miltään, joten murskasin siihen pakastevadelmia kaveriksi ja LÄHDIN kaupasta hakemaan (mun herkkua) rommirusinarahkaa :)

Tarjoilin tälläset annokset sitten äitille ja veljellekin, kun tulivat illalla käymään kylässä. Tykkäsivät!

Tällä ohjeella kakku tuli nopeesti:

150g voita
2dl sokeria
2 munaa
2tl vanilliinisokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3/4dl tummaa kaakojauhetta

Sulata voi ja lisää joukkoon sokerit. Seuraavaksi lisää kaksi munaa (ohjeessa ei ollut pitikö niitä vatkata, ite vain hajotin ne sokerivoin sekaan). Yhdistä jauhot ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Itse tein 24cm halkaisijan vuokaan ja paistoin 200´C n. 15-20min

Mulla paistoaika taisi olla lähempänä 20min kuin 15min, joten tästä opimme.
Otan jatkossa kakun pois uunista n. 16minuutin kohdalla ;)

Ootteko te kokeillut näitä kumpaakaan ohjetta/leipomusta aikaisemmin?
Onko vinkkejä, milloin osaa ottaa mutakakun oikeaan aikaan pois uunista? :D

12 kommenttia :

  1. noi mutakakut on kyllä hankalia, mullakin meinaa aina tulla pelkkä kuiva suklaakakku kun pidän liian kauan ;(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo jäi onneksi suht kosteaksi, ettei aivan murene lautaselle :) Pitää vaan harjoitella useammin.

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä! Tuota ylimmäistä pitää kokeilla joskus :)
    Itse olen leiponut mutakakkua pariin kertaan, ensimmäisellä kerralla se oli liian kauan uunissa ja tuloksena oli kuiva suklaakakku. Toisella kerralla kakku jäi sitten liian raa-aksi ja yhden palan leikattua valuivat koko muun kakun sisältö ulos. Nykyään luotan pakastealtaan mutakakkuun, se sentään on sellaista kun pitää :Dd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti. Oli kyllä niin passeli jouluksi tai vaikka pikkujouluihin :)
      Ehkä se pakastealtaan annin on kaikista turvallisinta kaikissa asioissa melkein :D

      Poista
  3. Oijoi, näyttää hyviltä! ;D

    VastaaPoista
  4. Näyttipä herkulliselta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namnam :) Hyvä, että välittyy herkullisuus kuvistakin!

      Poista
  5. Näyttääpäs herkullisilta, nam. :) Eniten jäi kiehtomaan tuo kinuskipipari, pitäisköhän joskus kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan :) Suosittelen. Mutta mikäli itsellä on parempi kinuskiohje tai kaupan kinuskikastiketta on saataville, on ne mun mielestä paremmat vaihtoehdot :)

      Poista
  6. Naaaam :3 mun on pakko tehdä tuota kinuskipipari juttua! Mä tein viime jouluks pipari mutakakun pirkan ohjeella ja onnistu kyllä hyvin :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, piparimutakakku :) Se oliski jännä yhdistelmä!
      Suosittelemaan kokeileen tuota kinuskipiparia, noilla pienillä vinkeillä mitä kirjoittelin :)

      Poista